Νέα & Δελτία τύπου 2018


 • 1
  ΑΠΡ
  Praktiker Hellas: Στην κορυφή των “Best Workplaces 2018”

  Έχουμε έμπνευση για όμορφα σπίτια, γιατί δουλεύουμε όμορφα και στο δικό μας!

  Η
  Praktiker Hellas, το No.1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων DIY (Φτιάξ’ το μόνος σου) & Home Improvement, κατέκτησε την 4η θέση στην ετήσια κατάταξη Best Workplaces, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Η διάκριση αυτή, η οποία αφιερώνεται στους 1.450 εργαζομένους της Praktiker, αποδεικνύει στην πράξη το γνήσιο ενδιαφέρον που δείχνει η εταιρία για τους ανθρώπους της, φροντίζοντας για τη δημιουργία και διατήρηση ενός ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας.

  Η συμμετοχή της Praktiker στη 16η έρευνα Best Workplaces του φορέα
  Great Place to Work® Hellas, ανέδειξε τις ισχυρές σχέσεις των ανθρώπων της εταιρίας, καθώς, βάσει των αποτελεσμάτων, η Praktiker σημείωσε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στις αξίες αξιοπιστία, σεβασμός, δικαιοσύνη, περηφάνεια και συντροφικότητα. Αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών της εταιρίας για τους εργαζομένους της και είναι εναρμονισμένες με τις αξίες της.

  Με επίκεντρο τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους ανθρώπους της, η Praktiker Hellas δημιουργεί καθημερινά τις συνθήκες για την εξέλιξη και ανάπτυξη τους, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Γι’ αυτό και στον πυρήνα λειτουργίας της εταιρίας είναι η
  ανοιχτή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και η ενεργή συμβολή τους στην ανάπτυξή της, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με καινοτόμες πρωτοβουλίες και προγράμματα όπως ο «Θεσμός Βελτιωτικών Προτάσεων».

  Θέτοντας ως προτεραιότητα το
  ευχάριστο κλίμα εργασίας, η Praktiker Hellas διοργανώνει σε όλη τη διάρκεια του έτους δράσεις που προάγουν την ομαδικότητα και την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων της, όπως ενδεικτικά ευφάνταστους διαγωνισμούς, ημέρες αφιερωμένες στα αγαπημένα τους πρόσωπα και εθελοντικές δράσεις για την κοινωνία & το περιβάλλον. Επιπλέον, στοχεύοντας στην προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της, η εταιρία υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το “Praktiker Academy”, το οποίο περιλαμβάνει βιωματικά workshops, σεμινάρια και πολλά άλλα. Ενδεικτικά, μέσα στο 2017, κάθε εργαζόμενος παρακολούθησε τουλάχιστον 9 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, η Praktiker εξασφαλίζει ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών προς τους εργαζομένους της, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη, καθώς και ειδικές εκπτώσεις για τις αγορές τους στα καταστήματα.

  Με αφορμή τη σημαντική διάκριση, ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Praktiker αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διάκριση της εταιρίας μας στα Best Workplaces μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά & τιμή, καθώς επιβεβαιώνει την ευθυγράμμισή μας με το όραμά μας, αναδεικνύοντάς μας ως μια από τις εταιρίες 1ης επιλογής στην Αγορά Εργασίας. Είναι προτεραιότητά μας η διατήρηση ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο συνεργαζόμαστε και εξελισσόμαστε όλοι καθημερινά. Οι άνθρωποί μας, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας της εταιρίας μας και η επιβράβευση αυτή, που έρχεται από τους ίδιους, δεν αποτελεί μόνο επιβεβαίωση των προσπαθειών μας, αλλά και δέσμευσή μας να συνεχίζουμε να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας, θέτοντας τον πύχη ακόμη πιο ψηλά. Άλλωστε, έχουμε έμπνευση για όμορφα σπίτια, γιατί δουλεύουμε όμορφα και με κέφι στο δικό μας! Και έτσι θα συνεχίσουμε.»

 • 23
  ΜΑΡ
  Προληπτική ανάκληση Κονβέκτορα Praktiker 2000W Turbo, DL02D

  Η Praktiker Hellas προχωρά σε προληπτική ανάκληση του Κονβέκτορα Praktiker 2000W Turbo, αριθμού μοντέλου DL02D, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών της. 

  Με αφορμή τα αποτελέσματα ποιοτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν και βάσει των διατάξεων του Τμήματος Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Συσκευών & Προϊόντων & Ενεργειακών Αποδόσεων της Διεύθυνσης Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας, το θέμα που ενδέχεται να παρουσιασθεί αφορά σε πιθανή μη ενεργοποίηση της λειτουργίας του θερμοδιακόπτη που βρίσκεται πάνω στην αντίσταση, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της συσκευής. Το προϊόν διατέθηκε στην αγορά στο διάστημα Σεπτέμβριος 2017 - Φεβρουάριος 2018 σε ποσότητα 1125 τεμαχίων, μέσω των 15 καταστημάτων της εταιρίας και του e-shop της praktiker.gr.

  Εάν είστε ιδιοκτήτης αυτού του κονβέκτορα, παρακαλείσθε να διακόψετε άμεσα τη χρήση του και να τον επιστρέψετε σε οποιοδήποτε κατάστημα Praktiker, προκειμένου να σας επιστραφεί το αντίτιμο αγοράς του προϊόντος, είτε να γίνει αντικατάσταση με άλλο προϊόν.
   
  Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν στο info@praktiker.gr.

 • 6
  ΜΑΡ
  ‘Διπλά’ εγκαίνια Praktiker: νέο κατάστημα και Β2Β Center

  Δυναμικό ξεκίνημα το 2018 με 100 νέες θέσεις εργασίας και επένδυση 4 εκ. ευρώ

  Η Praktiker Hellas, επεκτείνεται στρατηγικά στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στην Ανθούσα, και προχωρά σε μία επένδυση €4 εκ. με τη δημιουργία ‘διπλού’ καταστήματος συνολικών χώρων πώλησης 10.500τμ. Με αυτόν τον τρόπο διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων της, το οποίο πλέον θα αριθμεί 16 καταστήματα πανελλαδικά, και ταυτόχρονα εξελίσσει το τμήμα Β2Β της δημιουργώντας το πρώτο B2B Center της στην Ελλάδα. Τα εγκαίνια προγραμματίζονται στις αρχές Μαΐου και θα δημιουργηθούν συνολικά 100 νέες θέσεις εργασίας.

  Το κατάστημα και το B2B Center θα βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο «Emporium Plaza» Ανθούσας (πρώην εκθεσιακό κέντρο). Στο πλαίσιο του πλάνου ανάπτυξης και επέκτασης της Praktiker, η επιλογή της τοποθεσίας έγινε μετά από συστηματική μελέτη στην περιοχή, που είναι κομβικής σημασίας και μεγάλης αξίας για την εταιρία, τόσο για τη συνεχή της ανάπτυξη και διαμόρφωση μιας δυναμικής και εξελισσόμενης αγοράς, όσο και για την ενδυνάμωση της παρουσίας της Praktiker στον νομό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

  -Νέο κατάστημα: Το νέο κατάστημα διαμορφώνεται σύμφωνα με το νέο concept που πρόσφατα εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάστημα του Ταύρου και θα είναι ένα από τα μεγάλα καταστήματα Praktiker. Θα διαθέτει περισσότερα από 45.000 προϊόντα πλήρως ανανεωμένης γκάμας και ανανεωμένες υπηρεσίες: ψύξης / θέρμανσης και μελέτης & διακόσμησης σπιτιού και κήπου, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αγοραστικής εμπειρίας από τους ειδικούς Praktiker.

  -Β2Β Center: Η δημιουργία του πρώτου B2B Center του δικτύου, έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης B2B στρατηγικής ανάπτυξης της Praktiker. Μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκθεσης 2.000 τμ., το B2B Center στόχο έχει να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών παρέχοντάς τους εξειδικευμένες λύσεις και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, συνδυάζοντας διακοσμητική και αρχιτεκτονική μελέτη, με την υψηλή τεχνογνωσία και υπογραφή της ομάδας Β2Β Praktiker, δίνοντάς τους  παράλληλα τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Praktiker: «Με πολλή χαρά, ανυπομονησία και πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του 16ου καταστήματος και του πρώτου εξειδικευμένου B2B Center της Praktiker Hellas, στην Ανατολική Αττική. Το νέο «διπλό» κατάστημα, αποτελεί ένα κομβικό σημείο της αναπτυξιακής στρατηγικής της εταιρίας μας, καθώς ενδυναμώνει την παρουσία μας στον Νομό Αττικής και μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στους πελάτες μας. Στην Praktiker Hellas θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την εμπειρία αγορών κάθε επισκέπτη των καταστημάτων μας, και σε αυτό τον άξονα εμπλουτίζουμε αδιάκοπτα την γκάμα των προϊόντων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, στοχεύοντας να προσφέρουμε προσωποποιημένη εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών σε όλους τους πελάτες μας. Η νέα μας επένδυση, έπειτα από συστηματική μελέτη για την επιλογή της κατάλληλης τοποθεσίας, επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της Praktiker Hellas και ανανεώνει την υπόσχεσή μας προς το καταναλωτικό κοινό να βρισκόμαστε δίπλα του στην πράξη, σε όλο και περισσότερα σημεία.»

 • 24
  ΙΑΝ
  Ανακοίνωση Νικητών Διαγωνισμού ''Η Μαγεία της DISNEY στο Σπίτι σου'' σε συνεργασία με τη Feelgood

  Στα πλαίσια του διαγωνισμού σε συνεργασία με τη Feelgood, έχουν αναδειχθεί οι 3 νικητές, που κερδίζουν είδη διακόσμησης παιδικού δωματίου.

  Τα ονόματα των νικητών:
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
  ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΑΛΑΣΚΑ
  ΣΟΦΙΑ ΜΠΙΤΛΑΒΑ